Koninklijke Stadsfanfaren Izegem

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem is met trots de oudste nog bestaande fanfare in België. Hun rijke geschiedenis, gaande van het opluisteren van stadsgelegenheden, samenwerkingen met toporkesten, try-outs voor concoursen tot entertainende concerten, heeft bijgedragen aan de culturele diversiteit van de regio.

Wat de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem nog unieker maakt, is hun vermogen om zowel nationaal als internationaal erkenning te vergaren. Hun optredens worden niet alleen gewaardeerd binnen de lokale gemeenschap, maar resoneren ook op grotere podia, waardoor ze een welverdiende plaats verwerven in de schijnwerpers van de muziekwereld. De samensmelting van ervaren musici en opkomend talent draagt bij aan het hoge artistieke niveau dat de fanfare kenmerkt. De repetities gaan steeds door op dinsdagavond tussen 20u en 22u.

Hans Demeurisse

Hans Demeurisse behaalde aan de Izegemse Academie voor Muziek en Woord de regeringsmedaille voor euphonium en aan het Muziekconservatorium te Kortrijk de stadsmedaille voor notenleer. Aan het Koninklijk Conservatorium te Gent studeerde hij o.a. notenleer, kamermuziek, transpositie, muziekanalyse en euphonium, waar hij zijn hoger diploma met grote onderscheiding behaalde.

Als solist won hij in 1985 de eerste prijs op het Open Brassband Festival te Utrecht. In 1989 was hij finalist van de Tenuto-wedstrijd. In 1984 slaagde hij bij de Belgische defensie voor het examen euphonium en vervoegde hij de Muziekkapel van de Ardense Jagers. Vervolgens was hij van 1985 tot 1995 actief bij de Muziekkapel van de Zeemacht en uiteindelijk werd hij eerste solist euphonium bij het groot harmonieorkest van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Naast solist was hij lessenaanvoerder koperblazers en slagwerk tot hij in 2018 promoveerde tot onderkapelmeester van dit prestigieuze orkest.​​​​2024 ​​​​ ​Gouden Merletje cultuurvereniging Stad Izegem
​​2023 ​​​​Vicekampioen UGDA Luxemburg
​​ ​2022 ​​​WMC Kerkrade Concertdivisie
​​ ​2022 ​​​​ ​Gouden Merletje cultuurvereniging Stad Izegem
​2018 ​​ ​Vicekampioen Vlaams Open Fanfare Kampioenschap
​​2017 ​​ ​​​​WMC Kerkrade Concertdivisie
​2016 ​​ ​​​ ​Kampioen Vlaams Open Fanfare Kampioenschap
​​2015 ​​ ​​​ ​Cultureel Ambassadeur West-Vlaanderen
​2013 ​​ ​​Vicekampioen WMC Kerkrade Eerste Divisie
​2012 ​Laureaat Provinciaal Instrumentaal Muziekfestival
​2009 ​WMC Kerkrade Eerste Divisie
​2005 ​Kampioen WMC Kerkrade Eerste Divisie